ריח רע מהכיור
ריח רע העולה מהכיור (או המקלחת) איננו נדיר, אבל הוא עשוי להטריד. מעבר לאי הנעימות הברורה מאליה, ריח כזה עלול להצביע על בעיה שכדאי לטפל בה מסיבה תברואתית והיגיינית. נסביר על הגורמים לריח ואיך לטפל בכך וליהנות מסביבת מגורים נקייה, בריאה, ללא ריחות רעים.
ריח רע מהכיור למה זה קורה?
ריח רע מהכיור הוא תוצאה של הצטברות חיידקים, פסולת אורגנית או בעיות במערכת האינסטלציה. כאשר שאריות מזון, שומנים או שיער מצטברים לאורך זמן בצנרת, הם יוצרים סביבה שעוזרת להתפתחות חיידקים. הפירוק של חומרים אלה על ידי החיידקים מייצר גזים בעלי ריח רע. כדאי לומר שלעתים ריח רע מהכיור נובע מבעיה בצנרת עצמה, כאשר לא נשמרת החסימה שאמורה למנוע מגזים לעלות חזרה דרך הכיור. אם בעיה בצנרת או בחיבורים אל הכיור גורמת לכך שאין חסימה של הריחות על ידי מחסום של מים, באופן טבעי הריחות עולים למעלה ומתפשטים בבית. גם יובש בצנרת, למשל בכיורים שאינם נמצאים בשימוש לאורך זמן, יכול לגרום לאידוי המים בסיפון שמתחת לכיור. כך הגזים שלא מריחים טוב נוטים לעלות ישירות מהצנרת והכיור.
הגורמים העיקריים לריח רע מהכיור
אפשר לסכם את הגורמים לריח רע מהכיור כך:
1. חומרים אורגניים שמצטברים – שאריות מזון, שומנים וגם שיער שנושר עם הזמן. אלה חומרים שמצטברים בצנרת ומשמשים מצע לחיידקים.
2. בעיות באוורור – מערכת חסימת הגזים או אוורור לא תקין בצנרת, שמאפשרים לגזים לחזור למעלה דרך הכיור.
3. סיפון יבש – חוסר מים בסיפון מתחת לכיור, מאפשר לגזים לעלות ולהגיע הביתה.
איך ניתן לטפל בריח רע היוצא מהכיור?
לצורך טיפול בבעיית הריח הרע שנודף מהכיור, תוכלו להקפיד על:
1. ניקוי יסודי – שטיפה של הכיור והצנרת עם תמיסת סודה לשתייה ומים רותחים יכולה לעזור בניקוי סתימות קלות ופתרון בעיית הריחות.
2. שימוש בפותח סתימות (פומפה) – זהו פתרון יעיל ונוח לפתיחת סתימות. במקרים רבים זה פותר בעיה נלווית של ריחות רעים.
3. פתיחת סתימות בחומרים כימיים – שיטה יעילה אך בעייתית אם עושים זאת לעיתים קרובות מדי. החומרים עלולים לפגוע בצנרת והם גם מסוכנים לנשימה. לכן אם הבעיה חוזרת, כדאי להזמין אינסטלטור.
טיפול ריח רע בכיור על ידי אינסטלטור מוסמך
כאשר הבעיה של ריחות רעים מהכיור או באמבטיה לא נפסקת או מחמירה, פנייה לאינסטלטור הנכון תאפשר לכם ליהנות מחדש מבית שמריח כמו שצריך, ללא ריח רע. חברת IGL ויגאל חביב האינסטלטור, מתמחים בפתרון בעיות ריח ותקלות אינסטלציה נפוצות וגם בעיות מורכבות. צוות האינסטלטורים שלנו מצויד בניסיון רב ובכל הציוד לאבחון, טיפול ופתרון בעיית ריחות, נזילות וסתימות. במקרה הצורך, אנו משתמשים במצלמות צנרת לזיהוי ואיתור סתימות עמוקות וקשות.
איך למנוע ריח רע מהכיור מלכתחילה?
במעט תשומת לב והקפדה, תוכלו למנוע את רוב הבעיות הגורמות לריחות לא נעימים מהכיור ובאמבטיה.
- תחזוקה שוטפת – שטפו את הכיורים באופן קבוע במים חמים וסבון כלים. אחת לשבוע השתמשו בתערובת של סודה לשתייה וחומץ. שפכו כוס סודה לשתייה לכיור ולאחר מכן כוס חומץ. לאחר כ-15 דקות שטפו במים חמים. כמו כן נקו באופן קבוע את המסנן שבכיור משאריות מזון ולכלוך.
- שימוש במסננים – התקינו מסננים איכותיים בכל הכיורים בבית. בדקו וחזקו את המסננים באופן קבוע כדי לוודא שהם מתפקדים כראוי. החליפו מסננים ישנים או פגומים בחדשים.
- הימנעו משפיכת שמנים – אספו שמנים ושומנים במיכל נפרד והשליכו לאשפה ולא לביוב. אם בטעות נשפך שמן לכיור, שטפו מיד עם מים חמים וסבון כלים.
- שמירה על זרימת מים תקינה – הקפידו להשתמש בכל הכיורים בבית באופן קבוע, גם אלה שבשימוש יותר נדיר. כלומר, אם יש כיור שאינו בשימוש לאורך זמן, הקפידו להזרים בו מים באופן יזום פעם בשבוע למניעת התייבשות הסיפון.
- טיפול בסיפון – בדקו את הסיפונים מתחת לכיורים באופן שגרתי לוודא שאין דליפות. נקו את הסיפונים אחת לכמה חודשים על ידי פירוק והברשה בעזרת מברשת מתאימה.
- אוורור נאות – ודאו שיש אוורור טוב במטבח ובחדרי האמבטיה. השתמשו במאווררים בזמן בישול ולאחר מקלחות למניעת הצטברות של לחות.
- בדיקות תקופתיות – בצעו בדיקה של הצנרת מתחת לכיורים מדי פעם. זה יאפשר לכם לראות דליפות, טפטופים וגם בעיות אחרות. מומלץ להזמין בדיקה מקצועית של מערכת האינסטלציה אחת לשנה או שנתיים, לצורך תחזוקה מונעת מקצועית.
טיפולים נוספים שניתן לבצע אם ריח רע נשאר
אם נשאר ריח רע, ישנם טיפולים נוספים שכדאי להכיר:
- שאיבת ביובית – במקרים של סתימות עמוקות וגדולות, שימוש בשירותי ביובית יכול לנקות ביסודיות את מערכת הביוב או לשאוב סתימות.
- שטיפת קווי ביוב – שטיפה בלחץ גבוה של קוו הביוב יכולה להסיר סתימות ולשטוף את המערכת.
- איתור נזילות – ריח רע עלול להצביע על נזילה נסתרת ממערכת הביוב. איתור וטיפול בנזילות על ידי אינסטלטור מקצועי יוכל לטפל בבעיה וגם למנוע בעיות חמורות יותר בהמשך.